Дистрикт Јуен Лонг

Дистрикт Јуен Лонг

Град во Хонгконг САР Кина. Имаме 0 населби, 0 улици и 0 имот регистрирани во нашата база на податоци.
Рангирање #8 во Хонгконг САР Кина
0.0
(0 критики)

Увид за Дистрикт Јуен Лонг

Одлично за
Нема доволно податоци
Не е одлично за
Нема доволно податоци
? Кој живее овде?
Нема доволно податоци

Најдобри Населби во Дистрикт Јуен Лонг

Нема доволно податоци

Најлошото Населби во Дистрикт Јуен Лонг

Нема доволно податоци

Оценки по тема

Нема доволно податоци

Трошоци за живот во Дистрикт Јуен Лонг

Овие податоци се наследени од Хонгконг САР Кина, не припаѓаат на Дистрикт Јуен Лонг.

Јадење и пиење

Нема доволно податоци

Транспорт

Нема доволно податоци

Слободно време и хоби и спорт

Нема доволно податоци

Облека

Нема доволно податоци

Цени на станови

Нема доволно податоци

Купување на намирници

Нема доволно податоци

Месечни сметки

Нема доволно податоци

Грижа за деца

Нема доволно податоци

Изнајмување

Нема доволно податоци

Плати

Нема доволно податоци

Дистрикт Јуен Лонг Географски информации

Дознајте повеќе за Дистрикт Јуен Лонг

Дистрикт Јуен Лонг, Хонг Конг С.А.Р. е раздвижена и енергична област која традиционално е позната по своето земјоделско наследство. Сместен во северниот дел на Хонг Конг, Јуен Лонг бележи брз развој во последните неколку децении, со нови станбени и комерцијални згради кои се појавуваат низ целиот округ.

И покрај брзиот раст и модернизација, Јуен Лонг сè уште успева да го задржи својот уникатен карактер и шарм. Посетителите на областа ќе најдат разновидна мешавина на традиционални пазари, врвни трговски центри и сите видови ресторани и кафулиња. Без разлика кои се вашите интереси, сигурно ќе најдете нешто за уживање во Јуен Лонг.

Една од главните атракции во Јуен Лонг е паркот Јуен Лонг, кој е популарна дестинација за локалното население и за патниците. Паркот зафаќа над 20 хектари и има широк спектар на рекреативни активности, вклучувајќи пешачки патеки, велосипедски патеки и многу повеќе. Друга локација што мора да се посети е театарот Јуен Лонг, кој е домаќин на различни претстави и претстави во текот на годината.

Јуен Лонг е особено познат по своите традиционални пазари, кои нудат сè, од свежи производи и морски плодови до уникатни сувенири и ракотворби. Пазарот Јуен Лонг Таи Јуен е еден од најпопуларните во округот, кој продава сè, од традиционална кинеска медицина до модерни модни додатоци.

За оние кои се заинтересирани за историјата, Јуен Лонг е дом на неколку интересни локалитети со наследство, како што се еколошкиот парк Таи Тонг и галеријата на кланот Пинг Шан Танг со патеката за наследство, која ја прикажува историјата и културата на клановите Танг во областа.

Округот Јуен Лонг е добро поврзан со другите делови на Хонг Конг, со достапни повеќе опции за јавен превоз, вклучително и западната железничка линија MTR. Без разлика дали барате возбуда, култура или релаксација, областа Јуен Лонг има по нешто за секого.

Популарни прашања за Дистрикт Јуен Лонг

Населението на округот Јуен Лонг е приближно 585.000.

Округот Јуен Лонг првенствено се состои од јавни станбени населби и ниски станбени објекти.

Да, округот Јуен Лонг има неколку паркови и рекреативни области, вклучувајќи ги и паркот Јуен Лонг и природниот резерват Таи Тонг.

Популарните атракции во областа Јуен Лонг вклучуваат Нам Санг Ваи, патека за наследство на Пинг Шан и стариот пазар Јуен Лонг.

Да, округот Јуен Лонг е дом на неколку трговски центри како што се YOHO Mall и T Town.

Дистриктот Јуен Лонг е добро поврзан со јавен превоз, вклучувајќи ја и западната железничка линија МТР, автобуси и минибуси.

Да, округот Јуен Лонг има неколку меѓународни училишта, како што се меѓународното училиште Ју Чунг и Меѓународното училиште Хароу.

Значајни болници во округот Јуен Лонг ги вклучуваат болницата Пок Ои и болницата Тин Шуи Ваи.

Да, округот Јуен Лонг е познат по прославите на Фестивалот на бродот змеј и театарскиот карневал Јуен Лонг.

Околните области до округот Јуен Лонг ги вклучуваат округот Туен Мун и Тин Шуи Ваи.